6 social media apps που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το 2016

6 social media apps που πρέπει να χρησιμοποιήσετε το 2016

Με αμέτρητα νέα social media apps να λανσάρονται σε καθημερινή βάση, είναι εξαιρετικά δύσκολο να διαπιστώνει κανείς διαρκώς ποια από αυτά αξίζουν πραγματικά την προσοχή του και μπορούν να αποτελέσουν έναν πολύτιμο σύμμαχο, αλλά και ποια καλό είναι να αγνοηθούν. Για να σας βοηθήσουμε παρακάτω καταγράφουμε μερικά από τα καλύτερα social media apps στην αγορά, τα οποία μπορούν αδιαμφισβήτητα να κάνουν τη ζωή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευκολότερη.

The Roll

Σίγουρα ήδη γνωρίζετε τη σημασία των visuals στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δυναμική που παρέχουν στο content marketing και η εφαρμογή The Roll θα σας βοηθήσει να εξασφαλίσετε πως οι φωτογραφίες και οι εικόνες που χρησιμοποιείτε είναι οι βέλτιστες και οι αποτελεσματικότερες. Με τη βοήθεια AI (Artificial Intelligence) που λέγεται EyeEm Vision, το The Roll αναλύει τις φωτογραφίες σας, τις βαθμολογεί σε κλίμακα από το μηδέν έως το 100 και προσθέτει keywords για εύκολη αναζήτηση. Το EyeEm ήδη χρησιμοποιεί ήδη χιλιάδες διαφορετικά tags και φυσικά το καλύτερο χαρακτηριστικό του AI είναι πως η εφαρμογή βελτιώνεται και μαθαίνει διαρκώς, κάτι που συνεπάγεται πως καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το app, τόσο περισσότερα tags θα προστίθενται στο οπλοστάσιο του.

Tuurnt

Πρόκειται για ένα Social media app και μια πλατφόρμα που έχει την ίδια φιλοσοφία του… εφήμερου με το Snapchat. Προσφέροντας στους χρήστες ένα 24ωρο για να απαντήσουν σε φωτογραφίες και videos, το Tuurnt μετατρέπει τις κοινές visual αναρτήσεις σε πραγματικά social events, ενθαρρύνοντας σε σημαντικό βαθμό τη συμμετοχή και τη συνεισφορά τόσο από τις υπάρχουσες επαφές σας, όσο και από όλους τους υπόλοιπους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι δημιουργοί της εφαρμογής ισχυρίζονται πως οι εποχές που απλά παρακολουθούσαμε τα videos άλλων χρηστών έχουν περάσει ανεπιστρεπτί, αφού χάρις στο app οποιοσδήποτε μπορεί να συνδεθεί, να συμμετέχει και να δημιουργήσει μια αξιομνημόνευτη συζήτηση με τη χρήση εικόνων και video.

Storehouse

Τόσο η αφήγηση όσο και τα οπτικά μέσα αποτελούν εξαιρετικά σημαντικά συστατικά για κάθε content marketing πλάνο και το Storehouyse σας επιτρέπει να παντρέψετε αυτά τα δυο στοιχεία και μάλιστα να το κάνετε με τον πλέον αισθητικά ελκυστικό τρόπο. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να συλλέγετε φωτογραφίες και videos από το άλμπουμ του κινητού σας τηλεφώνου (ή από το Instagram, το Flickr και το Dropbox) για να δημιουργήσετε μια ιστορία που θα είναι πολύ ελκυστική για να γίνει share στα social media. To TechCrunch ανακήρυξε το Storehouse την καλύτερη εφαρμογή για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές τον περασμένο χρόνο και υποστήριξε πως προσφέρει ένα από τα καλύτερα interfaces για οπτική επεξεργασία και μοντάζ, καθώς και απαράμιλλο στιλ για κάθε παρουσίαση.

Yubl

Το Yubl δημιουργήθηκε από μια νεοφυή επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο που υποσχέθηκε πως θα γίνει η καινοτόμος πλατφόρμα επόμενης γενιάς για τη social δικτύωση και την ανταλλαγή μηνυμάτων. Μόλις 10 εβδομάδες μετά το λανσάρισμά του, το Yubl κατάφερε να γίνει η τέταρτη δωρεάν εφαρμογή σε ότι αφορά τα downloads στην Αγγλία, ξεπερνώντας apps όπως το Skype, το Pinterest, το LinkedIn και το Periscope. Η επιτυχία της συγκεκριμένης εφαρμογής δεν οφείλεται μονάχα στο εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο και λεπτομερές interface, αλλά και στη συνολική εμπειρία που προσφέρει στους χρήστες (CX). Το χαρακτηριστικό “Private” είναι για συνομιλίες ένας με έναν ή για γκρουπ που λειτουργούν μονάχα με πρόσκληση, το “Public” είναι ανοιχτό φόρουμ που συμπεριλαμβάνει ολόκληρη την πλατφόρμα, ενώ το Explore βοηθά στην αναζήτηση άλλων χρηστών, όπως brands και celebrities.

Rex

Με ένα ποσοστό της τάξης του 84% των καταναλωτών να συμβουλεύονται οικογένεια, φίλους και διαδικτυακούς followers, η ισχύς και η δυναμική του marketing στόμα με στόμα είναι προφανής και αδιαμφισβήτητη. Το Rex είναι μια εφαρμογή που βασίζεται σε αυτή την ιδέα με στόχο να αποτελέσει τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να συνδέεστε με φίλους και να μπορείτε να μοιράζεστε τις αγαπημένες σας ταινίες, μουσική, βιβλία, τηλεοπτικές σειρές, videos, εστιατόρια, bar, ταξιδιωτικούς προορισμούς και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε. Μπορείτε να διαβάσετε και να μοιραστείτε όλες τις σχετικές προτάσεις με το δίκτυό σας, να σώσετε τις προτάσεις αυτές, να δείτε τι είναι trending στο δίκτυό σας, να δείτε αυτές τις προτάσεις αποτυπωμένες σε χάρτη και πολλά περισσότερα.

Firef.ly

Ένας από τους πλέον δημοφιλείς τύπους περιεχομένου που διαμοιράζονται στα social media, αφορούν τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις. Αν και δεν πρόκειται για μια αμιγώς social media εφαρμογή, το Firef.ly βασίζεται στην πεποίθηση πως οι ταξιδιωτικές εμπειρίες πρέπει να προτείνονται, να καταγράφονται και να μοιράζονται. Το app σας βοηθά να σχεδιάσετε τα ταξίδια σας, λειτουργεί ως οδηγός και σας ενθαρρύνει να καταγράφετε τις στιγμές κατά τη διάρκεια των εμπειριών που βιώνετε, ώστε να μπορείτε στη συνέχεια να τις ξαναζήσετε.

Share This

Leave a Comment