4 Tips για ελκυστικό περιεχόμενο στο Instagram

4 Tips για ελκυστικό περιεχόμενο στο Instagram

Ως marketer θα έχετε ίσως παρατηρήσει ότι η παραδοσιακή διαφήμιση είναι λιγότερο αποτελεσματική. Ακόμη και οι διαφημίσεις για κινητές συσκευές δεν έχουν την αποδοχή του 70% των χρηστών. Τι μπορείτε να κάνετε για να φέρετε σε επαφή αποτελεσματικά το κοινό σας με τα προϊόντα σας;

Το Instagram είναι μια καλή απάντηση. Το κοινό του έχει ραγδαία αυξηθεί με συνολικά περισσότερους από 800 εκατομμύρια χρήστες. (Μόνο μέσα στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2017, οι χρήστες αυξήθηκαν κατά 200 εκατομμύρια). Και, σύμφωνα με το Social Media Today, οι παραπεμπόμενοι από το Instagram «περνούν τον περισσότερο χρόνο τους σε ιστότοπους ηλεκτρονικού εμπορίου, με μέση διάρκεια τα 192 δευτερόλεπτα, που είναι σχεδόν διπλάσια από εκείνη του Facebook και τριπλάσια από του Pinterest».

Ποιο είδος περιεχομένου αποδίδει καλύτερα στο Instagram; Σκεφθείτε τις παρακάτω δυνατότητες και εμπνευστείτε από τα παραδείγματα.

TIP: Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη στρατηγική στο Instagram είναι να ξέρετε το κοινό σας ώστε να μπορέσετε να δημιουργήσετε περιεχόμενο σχετικό με αυτούς.

1. Αξιοποιήστε το περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες

Ένας από τους καλύτερους τρόπους να πετύχετε τη μέγιστη δυνατή απόδοση και αφοσίωση είναι να δημιουργείτε περιεχόμενο που ενθαρρύνει το κοινό σας να δημιουργήσει τις δικές του σχετικές με το προϊόν σας αναρτήσεις.

Ένα επιτυχημένο παράδειγμα αυτής της προσέγγισης είναι η καμπάνια στο Instagram της εταιρείας καλλυντικών Frank Body που εδρεύει στην Αυστραλία, για την προώθηση του απολεπιστικού προϊόντος σώματος με βάση τον καφέ. Η εταιρεία πήρε μια ομάδα από influencers με εξαιρετικά αφοσιωμένο κοινό για να παρουσιάσει με δημιουργικούς τρόπους το προϊόν της. Κάθε δημοσίευση περιελάμβανε τα hashtags #Let’sBeFrank ή #TheFrankEffect. Το περιεχόμενο ενθάρρυνε τους χρήστες να δημοσιεύσουν τις δικές τους εικόνες για το προϊόν χρησιμοποιώντας αυτά τα hashtags.

Τα αποτελέσματα; Πάνω από 25.000 images αναρτήθηκαν από χρήστες στο Instagram και 350.000 followers σε 12 μήνες.

2.Δημιουργήστε έναν διαγωνισμό

Η δημιουργία ενός διαγωνισμού με σκοπό να δώσετε προϊόντα πάντα ελκύει το ενδιαφέρον των χρηστών. Είναι ακόμα πιο δυναμικό όταν ενσωματώνετε περιεχόμενο που δημιούργησαν οι χρήστες μέσα στον διαγωνισμό. Χρησιμοποιήστε ένα hashtag που ενσωματώνει το μήνυμά σας ή τραβά την προσοχή των χρηστών τόσο ώστε να τους κάνει να δημιουργήσουν περιεχόμενο και να το προωθήσουν.

Η Body Shop δημιούργησε ένα εξαιρετικά ελκυστικό hashtag – #HealthyMoment- για να προωθήσει τα νέα της προϊόντα με πράσινο τσάι. Καλούσε τους ανθρώπους να δημιουργήσουν περιεχόμενο δείχνοντας τις δικές τους «υγιεινές στιγμές» μέσα στη μέρα και να συμμετέχουν.

Τα αποτελέσματα; Η εταιρεία έλαβε 50.000 likes και είδε 200% αύξηση στο engagement των χρηστών. Έφτασε τους 225.000 ανθρώπους!

3. Δείξτε τους την εφαρμογή των προϊόντων σας

Για να δημιουργήσετε ελκυστικό περιεχόμενο στο Instagram δείξτε στους χρήστες πώς να χρησιμοποιούν τα προϊόντα σας στην καθημερινότητά τους. Στους καταναλωτές αρέσει να παίρνουν ιδέες οπότε διατηρείστε το περιεχόμενό σας όσο πιο δραστήριο γίνεται.

Είναι δημοφιλές στη βιομηχανία της μόδας, οι έμποροι της λιανικής να δείχνουν ένα ρούχο στο πλαίσιο μιας συγκεκριμένης εμφάνισης ή ενός εντυπωσιακού συνδυασμού. Ένα παράδειγμα είναι η ASOS που αναρτά εποχιακά outfits στο Instagram. Σε αυτήν την εικόνα, η ASOS δείχνει ένα outfit «επιστροφή στο σχολείο» με το hashtag #OOTD (outfit of the day)

Τα αποτελέσματα; Η ASOS έλαβε περισσότερα από 32.200 likes και 248 σχόλια για ένα μόνο post.


Ένα καλό παράδειγμα ενός influencer που παρουσιάζει προϊόντα σε χρήση είναι ο grey_acuna που συχνά αναρτά εικόνες από διάφορα προϊόντα με το ίδιο σενάριο. Εδώ, παρουσιάζει μια τσάντα από την φίρμα Lo & Sons, ένα outfit Lululemon και γυαλιά Ray-Ban. Η ανάρτησή του έλαβε πάνω από 700 likes.

Το φαγητό είναι μια δημοφιλής κατηγορία στο Instagram. Και αν τα προϊόντα σας είναι σχετικά με το φαγητό σκεφθείτε να δημιουργήσετε πιάτα και να αναρτήσετε τις συνταγές τους. Αυτό δίνει ένα twist στο tip «δείξε το προϊόν σου» γιατί εσείς ή το προϊόν σας κάνετε κάτι.

Ένα σπουδαίο παράδειγμα είναι από την influencer daisybeet που προώθησε το γιαούρτι Siggi. Έφτιαξε ένα λαχταριστό πρωινό με γκρέιπφρουτ, blueberries, βρώμη και άλλα super foods.
Τα αποτελέσματα; Η ανάρτησή της έλαβε 2,965 likes και η εταιρεία έφτασε σε ένα κοινό που δεν μπορούσε να φτάσει…

4. Πείτε μια ιστορία

Δημιουργώντας μια ιστορία, το προϊόν σας ελκύει καταναλωτές και δημιουργεί έναν λόγο να μπουν στο site σας και να ψωνίσουν. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί για κάθε κατηγορία προϊόντων. Για παράδειγμα, η charity water χρησιμοποιεί το storytelling για να περιγράψει κοινότητες που επωφελήθηκαν από τις πρωτοβουλίες για καθαρό νερό σε όλον τον κόσμο. Αυτή η ανάρτηση δείχνει μια κοινότητα στο Μαλάουι που τώρα έχει καθαρό νερό εξαιτίας αυτού του μη κερδοσκοπικού project.

Το να είστε ανοιχτοί και να λέτε την ιστορία της εταιρείας σας είναι ένας καλός τρόπος για να χτίσετε μια διαδικτυακή κοινότητα. Αναρτώντας εικόνες που αποτυπώνουν τη δουλειά στα παρασκήνια βοηθά στο να δείξετε τις αξίες σας. Ακόμη πιο σημαντικό είναι ότι δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές σας να καταλάβουν την εταιρεία σας και να έρθουν σε επαφή με το προϊόν σας.

Το Apolis είναι ένα brand που δημιουργεί προϊόντα από φυσικά συστατικά. Στο Instagram αναρτά φωτογραφίες με τις συσκέψεις των μελών που απαρτίζουν την ομάδα και δίνει οδηγίες στους χρήστες ώστε να συνδεθούν με τα μέλη αυτής της ομάδας.

Λέγοντας ιστορίες οι χρήστες συνδέονται με το brand σας και έχουν μια θετική εμπειρία πριν καν δουν το site σας.

Πηγή: contentmarketinginstitute.com

Share This
0 Comments
 1. Credito Casa Prestamo Personal Coche Quiero Solicitar Un Prestamo Personal Credito Requisitos Credito Personal Web
  https://prestamosenestadosunidos.space/deming-nm/
  Que Son Los Creditos Solicitar Credito Online Urgente Creditos Y Prestamos Personales Rapidos Pedir Credito Personal
  https://prestamosenestadosunidos.space/georgetown-tx/
  Prestamos 24h Todos Los Creditos Rapidos Simulador De Prestamos Online
  https://prestamosenestadosunidos.space/albany-ga/
  Prestamos Por Internet Rapidos Prestamo Familiar Quiero Un Prestamo Personal Rapido

 2. Creditos Y Prestamos Personales On Line Prestadores De Dinero Mini Prestamos Urgentes
  https://prestamosenestadosunidos.space/maricopa-az/
  El Credito Financiero Solicitar Prestamo En Linea Consulta De Credito
  https://prestamosenestadosunidos.space/lubbock-tx/
  Pedir Credito Online Prestamos Personales 1000 Euros Quiero Solicitar Un Prestamo Credito Mas Rapido
  https://prestamosenestadosunidos.space/hackensack-nj/
  Quiero Pedir Un Prestamo Solicitar Prestamo Rapido Online Creditos A Corto Plazo Dinero En Linea Rapido Como Pedir Un Prestamo

 3. Credito Internet Creditos Personales Con Veraz Prestamos De Dinero Con Dni Creditos Personales
  https://prestamosenestadosunidos.space/goodyear-az/
  Companias De Prestamos Rapidos Creditos Rapidos Por Telefono Simulador De Credito Personal Prestamos De Dinero Online Prestamos De Dinero Ya
  https://prestamosenestadosunidos.space/oxnard-ca/
  Prestamistas En Linea Prestamos Con Veraz Creditos Dineo Creditos Rapidos Prestamos Por Internet Rapidos
  https://prestamosenestadosunidos.space/santa-fe-nm/
  Creditos Baratos Necesitas Dinero Urgente Creditos Faciles Mejores Creditos Rapidos Online

 4. Como Pedir Un Prestamo Solicitar Prestamo En Linea Companias De Prestamos Creditos Personales Por Internet
  https://prestamosenestadosunidos.space/bloomfield-nj/
  Prestamos En Linea Urgentes Solicitar Prestamo Rapido Credito Personal Interes Mas Bajo Financieras Prestamos Personales Que Son Los Creditos
  https://prestamosenestadosunidos.space/pflugerville-tx/
  Prestame Dinero Prestamo De Consumo Solicitud De Credito O Prestamo Prestamos Con Recibo De Sueldo Solicitud De Credito Para Clientes
  https://prestamosenestadosunidos.space/pompano-beach-fl/
  Pedir Dinero Online Prestamos Urgentes Kredito 24 Horas Lugares De Prestamos Dinero En Linea Rapido

 5. Como Conseguir Un Prestamo De Dinero Prestamos 24 Hrs Calcular Credito Calcular Credito Personal Prestamos Credito Etc
  https://prestamosenestadosunidos.space/oxnard-ca/
  Consultar Credito Personal Para Pedir Un Credito Rapido Mejores Prestamos Prestamos En Linea Urgentes Como Saber Tu Credito Personal
  https://prestamosenestadosunidos.space/miami-gardens-fl/
  Creditos De 300 Euros Rapidos Creditos Via Internet Requisitos Para Un Prestamo Cotizador De Creditos Personales Dineo Devolver Prestamo
  https://prestamosenestadosunidos.space/college-station–tx/
  Prestamos Online Seguros Calcular Cuota Credito Personal Creditos Urgentes En Linea Linea Credito

 6. Prestamos Crediticios Mini Prestamos Urgentes Online Prestamos Urgentes Por Internet
  https://prestamosurgente.space/jersey-city-nj/
  Intereses De Los Bancos Para Prestamos Personales Quien Me Puede Prestar Dinero Como Sacar Un Prestamo
  https://prestamosurgente.space/pflugerville-tx/
  Solicitud De Credito Para Clientes Creditos Credit Personas Que Prestan Dinero A Credito Mini Prestamos Personales Prestamos Chiquitos
  https://prestamosurgente.space/pomona-ca/
  Donde Pedir Un Prestamo Rapido Prestamos Con Recibo De Sueldo Dinero Urgente

 7. Creditos A Plazos Online Prestamos Grandes Y Rapidos Calculadora De Prestamos Personales Donde Me Prestan Dinero Rapido
  https://prestamosurgente.space/tempe-az/
  Prestamos Express Por Internet Calculadora De Credito Personal Creditos Con Veraz Como Hacer Prestamo En Personal
  https://prestamosurgente.space/oro-valley-az/
  Companias De Prestamos Personales Un Prestamo Cooperativas De Credito
  https://prestamosurgente.space/santa-clara-ca/
  Prestamistas En Linea Prestamos Por Linea Inmediatos Prestamo Familiar Prestamos En Linea

 8. Tipos De Prestamos Creditos Rapidos Gratis Microcreditos El Credito Financiero
  https://elprestamista.space/peoria-az/
  Mi Prestamo Personal Como Consigo Un Prestamo Rapido Prestamos De Dinero Por Internet
  https://elprestamista.space/lakeland-fl/
  Creditos Online 24 Horas Credito Real Un Prestamo Urgente Creditos Personales Rapidos
  https://elprestamista.space/carlsbad-ca/
  Conseguir Prestamo Rapido Micro Prestamos Creditos Y Prestamos Personales Rapidos Prestamo De Dinero Urgente Tipo Interes Credito Personal

 9. Solicitar Prestamo Online Quiero Un Prestamo Rapido Prestamos Grandes De Dinero Donde Solicitar Prestamos Personales Donde Puedo Conseguir Prestamos De Dinero
  https://prestamosenestadosunidos.space/temecula-ca/
  Buscar Creditos Rapidos Pedir Dinero Rapido Como Dinero Rapido
  https://prestamosenestadosunidos.space/pharr-tx/
  Financieras De Prestamos Personales Solicitud De Prestamo Personal Online Creditos Pagina Web
  https://prestamosenestadosunidos.space/south-valley-nm/
  Donde Solicitar Un Prestamo Rapido Prestamos De Internet Oferta De Prestamo Necesito Un Prestamista De Dinero

 10. Prestamos On Line Rapidos Prestamo De Dinero A Interes Hago Prestamos De Dinero Prestar Dinero Con Intereses
  https://prestamosurgente.space/camden-nj/
  Donde Prestan Dinero Minicreditos Nuevos Online Credito Y Mas Credito Personal Requisitos
  https://prestamosurgente.space/desoto-tx/
  Banco De Creditoc Donde Puedo Adquirir Un Prestamo Personal Calcular Cuota Prestamo Personal Intereses De Prestamos Personales
  https://prestamosurgente.space/sayreville-nj/
  Donde Solicitar Un Prestamo Rapido Prestamos Personales Online Prestamos Personales Rapidos Por Internet

 11. Prestamos Faciles En Linea Creditos Y Prestamos Personales Rapidos Busco Prestamista Quien Hace Prestamos Personales Mini Prestamos Rapidos Online
  https://elprestamista.space/elizabeth-nj/
  Como Conseguir Un Prestamo Rapido Calculadora De Prestamos Todos Los Creditos Quien Presta Dinero Facil
  https://elprestamista.space/roswell-nm/
  Prestamos Por Internet Rapidos Prestamos Personales Online Urgentes Prestamos Personales Pequenos
  https://elprestamista.space/parsippany-nj/
  Mini Prestamos Urgentes Prestamo Facil Online Solicitar Linea De Credito Online Prestamos Para Autonomos

Leave a Comment