3 λόγοι για του οποίους η εταιρία σας πρέπει να διαθέτει social HR στρατηγική

3 λόγοι για του οποίους η εταιρία σας πρέπει να διαθέτει social HR στρατηγική

Ήδη στις ΗΠΑ, το 92% των επαγγελματιών που είναι επιφορτισμένοι με τις προσλήψεις, χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως αναπόσπαστο κομμάτι της HR (Human Resources) στρατηγικής τους, ενώ το 73% έχει προσλάβει κάποιον υποψήφιο υπάλληλο, αλληλεπιδρώντας και επικοινωνώντας μαζί του μέσω των social media. Στο παρακάτω κείμενο θα διαβάσετε για τους τρεις κύριους λόγους, για τους οποίους είναι απαραίτητο η επιχείρησή σας να διαθέτει μια social HR στρατηγική.

Καλύτερες δυνατότητες διατήρησης και προσέλκυσης προσωπικού

Ένας από του κύριους και αποτελεσματικότερους τρόπους προσέλκυσης και διατήρησης των πλέον ταλαντούχων και καταρτισμένων υπαλλήλων, είναι -για κάθε επιχείρηση- η εφαρμογή μιας στιβαρής και ισχυρής social HR στρατηγικής. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες το 57% των υπαλλήλων υποστηρίζουν πως θεωρούν την παρουσία των επιχειρήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως έναν πολύ σημαντικό παράγοντα που εξετάζουν κατά τη διάρκεια αναζήτησης εργασίας και… εργοδότη. Είναι σημαντικό να αναφερθεί επίσης, πως το ποσοστό αυτό δεν αφορά μονάχα νέους ανθρώπους, αλλά το δείγμα των ερωτηθέντων ήταν μεταξύ 22 και 52 ετών.

Μέσω της συγκεκριμένης στρατηγικής επενδύετε στο branding της επιχείρησής σας, δίνοντας στην ομάδα του προσωπικού σας, την ευκαιρία να μάθει και να αποκτήσει αυθεντία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ενθαρρύνετε την ομάδα σας να εμπλακεί με τη διαδικασία των social media και δώστε της χρόνο και χώρο για να βελτιώσει τις σχετικές της δεξιότητες. Το 76% των υπαλλήλων άλλωστε δηλώνουν πως ο πλέον σημαντικός παράγοντας παραμονής τους σε μια επιχείρηση είναι οι πιθανότητες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, βελτίωσης και ανέλιξης.

Μια εξαιρετική λύση είναι να προσφέρετε σε όλο το προσωπικό ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα social media, χωρίς φυσικά απαραίτητα αυτό να παρέχει πλήρη πιστοποίηση για το σύνολο των εργαζομένων. Βοηθήστε τους υπαλλήλους σας να χτίσουν και να αποκτήσουν νέες δεξιότητες, που θα τους βοηθήσουν να συμμετέχουν και να αλληλεπιδρούν σε social δραστηριότητες και καμπάνιες της εταιρίας σας. Με τον τρόπο αυτό το brand σας θα αντανακλά μια διασκεδαστική και καινοτόμα κουλτούρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ παράλληλα το προσωπικό θα αναπτύσσει την ικανότητα να δραστηριοποιείται ενεργά στην διαδικτυακή κοινότητα που αφορά την  επιχείρησή σας.

Αυξημένη έκθεση και προβολή του brand και των μηνυμάτων που θέλετε να περάσετε

Το υπαλληλικό προσωπικό αποτελεί τους καλύτερους πρεσβευτές για το brand Σας. Ξέρουν σε κάθε λεπτομέρεια τον οργανισμό για τον οποίον εργάζονται και αντιλαμβάνονται το επιχειρηματικό όραμα της εταιρίας. Αν παράλληλα αγαπούν να είναι κομμάτι της ομάδας σας, τότε οι συστάσεις και οι μαρτυρίες τους αποτελούν έναν υπερπολύτιμο και σχεδόν ανεκτίμητο πόρο για τη φήμη και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

Ενθαρρύνοντας τους εργαζομένους να ενισχύσουν και να διευρύνουν το brand σας, μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κάθε επιχείρηση μπορεί να αποκομίσει τεράστια οφέλη. Πολλές επιχειρήσεις έχουν καταφέρει ακόμα και να υπερπολλαπλασιάσουν (ακόμα και 20 ή και 30 φορές) το κοινό που προσελκύουν και αγγίζουν στα social media με τη βοήθεια των υπαλλήλων τους.

Είναι πάντως αποφασιστικής σημασίας να θυμάστε πως δεν θα πρέπει ποτέ να εξαναγκάζετε και να επιβάλλετε στο προσωπικό να μοιράζεται περιεχόμενο που εσείς επιθυμείτε. Πολλοί εργαζόμενοι θα χρησιμοποιήσουν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς και θα πρέπει να έχουν απόλυτη ελευθερία να μοιραστούν μονάχα όσα τους ενδιαφέρουν. Η δική σας δουλειά είναι να δημιουργείτε αξιόλογο και ποιοτικό περιεχόμενο που θα τους προσκαλεί και θα τους προκαλεί να το μοιραστούν.

Προϋποθέσεις για υψηλότερους τζίρους

Το να μετατρέψετε την επιχείρησή σας σε έναν ζωντανό και δραστήριο οργανισμό στα social media, αποτελεί έναν αποφασιστικό παράγοντα για την ευημερία και την ανάπτυξη της επιχείρησής σας. Οι εταιρίες που επενδύουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαγράφουν πολύ καλύτερες τροχιές σε ότι αφορά τα κέρδη τους. Σύμφωνα με έρευνες οι επιχειρήσεις που διαθέτουν social HR στρατηγική καταφέρνουν να αυξήσουν κατά 34% κατά μέσο όρο τις πωλήσεις τους σε σχέση με το μόλις 8% το οποίο πετυχαίνουν οι υπόλοιπες. Επιπρόσθετα καταφέρνουν μια αύξηση της τάξης του 24% σε ότι αφορά τα έσοδά τους, ανά υπάλληλο που απασχολούν.

Πηγή: Winedot blog

Share This

Leave a Comment