Τα καλύτερα εργαλεία για το Twitter

Τα καλύτερα εργαλεία για το Twitter

Το Twitter είναι ένα από τα κορυφαία μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε αυτό δραστηριοποιούνται υπάρχοντες και υποψήφιοι πελάτες για κάθε επιχείρηση, ενώ η τεράστια απήχηση που έχει στο διαδικτυακό κοινό υπογραμμίζεται από το γεγονός πως είναι πλέον μια εκ των δέκα δημοφιλέστερων ιστοσελίδων παγκοσμίως.

Είναι προφανές, ακριβώς εξαιτίας των παραπάνω, πως κάθε marketer και webmaster βρίσκει στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο για να αυξήσει τη διαδικτυακή του επιρροή και να μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα στην προσέλκυση επισκεπτών με στόχο να τους μετατρέψει σε αφοσιωμένους πελάτες.

Αν είστε εκ των διαχειριστών εταιρικών λογαριασμών social media για επιχειρήσεις, πιθανότατα έχετε ήδη χρησιμοποιήσει έναν σημαντικό αριθμό από εργαλεία για το Twitter, κατά τη διάρκεια της δραστηριοποίησής σας. Εκτός από τη βοήθεια που σας προσφέρουν για να εκπληρώσετε τον επαγγελματικό σας ρόλο και τα καθημερινά σας καθήκοντα, αυτά τα εργαλεία διαχείρισης για το Twitter, μπορούν παράλληλα να σας βοηθήσουν να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας, να διαχειριστείτε σχεδόν τα πάντα, από την εξυπηρέτηση των πελατών μέχρι τις πωλήσεις και γενικά σας προσφέρουν την απαραίτητη ώθηση, ώστε να γίνετε ένας πιο αποτελεσματικός επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πως όμως αποφασίζει κανείς σε σχέση με το ποια εργαλεία θα συμπεριλάβει στο διαδικτυακό του οπλοστάσιο; Είναι σαφές πως πλέον το πρόβλημα δεν είναι η έλλειψη επιλογών, αλλά το ακριβώς αντίθετο. Προκειμένου να σας βοηθήσουμε να αποκτήσετε άποψη σχετικά με την τεράστια διαθέσιμη ποικιλία και να καταφέρετε να επιλέξετε τα καλύτερα εργαλεία για τις δικές σας ανάγκες, παραθέτουμε την παρακάτω λίστα.

Nexalogy

Για να καταφέρετε να μοιραστείτε περιεχόμενο το οποίο παραμένει σχετικό και ενδιαφέρον στους followers σας, πρέπει προφανώς να γνωρίζετε τι τύπου είναι τελικά το περιεχόμενο που πραγματικά θα τους προσελκύσει. Πριν αρχίσετε καν να χαράσσετε τη στρατηγική και να εκπονείται το πλάνο για το content marketing, πρέπει να αναρωτηθείτε τι ενδιαφέρει τους διαδικτυακούς σας followers στο Twitter. Αν το brand sας έχει χιλιάδες followers σε πολλαπλούς λογαριασμούς στο Twitter, τότε είναι συχνά δύσκολο να υπολογίσει κανείς με ακρίβεια και συνέπεια όλα τα πεδία ενδιαφέροντος του κοινού.

Το Nexalogy είναι ένα ισχυρό εργαλείο διαχείρισης για τα social media γιατί παρέχει όλα τα όπλα για να κάνετε αποτελεσματικές αντίστοιχες αναζητήσεις. Η εφαρμογή αναλύει το κοινό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα θέματα τα οποία προκαλούν τη μεγαλύτερη συζήτηση και αλληλεπίδραση των followers. Μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα υπό τη μορφή λίστας με τα 10 δημοφιλέστερα hashtags του δικτύου σας στο Twitter, συμπεριλαμβανομένης της κατάταξης, για αυτά που προκάλεσαν τη μεγαλύτερη σύμπλεξη, τα περισσότερα retweets και ενέπλεξαν τους περισσότερους ενεργούς χρήστες.

Rankspeed

To Rankspeed μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να καταφέρετε να ανακαλύψετε τα σχετικά θέματα που ενδιαφέρουν το δίκτυό σας. Παρόλα αυτά χρησιμοποιεί μια διαφορετική μέθοδο για τον καταμερισμό και την παρουσίαση αυτών των θεμάτων.

Αναλύει και φιλτράρει το feed του εταιρικού σας λογαριασμού στα social media με βάση τις απόψεις που καταγράφονται στο Twitter και οι οποίες μπορεί να είναι ουδέτερες, θετικές ή αρνητικές. Μπορείτε επίσης να καταγράψετε και να παρακολουθήσετε όλα τα mentions που αφορούν το brand σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αναλύσετε τις απόψεις που αποτυπώνονται πίσω από κάθε ανάρτηση, ώστε να διαπιστώσετε την απήχηση που έχουν στο κοινό και πως επηρεάζουν και επιδρούν σε αυτό.

Hootsuit Syndicate

Ο χρόνος είναι παράμετρος αποφασιστικής σημασίας για κάθε επαγγελματία των social media και το να διαθέτει κανείς μια αξιόπιστη πηγή ποικίλου αλλά και ενδιαφέροντος περιεχομένου για να καταφέρει να προσελκύσει και να αλληλεπιδράσει με τους followers του στο Twitter παραμένει εξόχως σημαντικός παράγοντας. Αδιαμφισβήτητα υπάρχει ένα τεράστιο απόθεμα από διαδικτυακές πηγές που εμπεριέχουν πληροφορίες και δεδομένα που συχνά μοιράζεστε με το κοινό σας. Αντί να αυξάνετε διαρκώς τη λίστα με τους σελιδοδείκτες στον browser σας όμως, μπορείτε να στήσετε ένα RSS feed για να λαμβάνετε άμεσες ενημερώσεις από τις αγαπημένες σας δημοσιεύσεις και ιστοσελίδες.

Μπορείτε να βελτιστοποιήσετε μάλιστα ακόμα περισσότερο τη διαδικασία, στήνοντας και παραμετροποιώντας έναν RSS reader που θα διανέμει απευθείας το περιεχόμενο στον client με τον οποίο διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Προφανώς και ειδικά στην περίπτωση που ήδη χρησιμοποιείτε το εργαλείο διαχείρισης της Hootsuite, το Syndicator είναι ένα πανίσχυρο χαρακτηριστικό  που σας παρέχει τη δυνατότητα για εξαιρετικό και διαρκές φιλτράρισμα, παρακολούθηση και καταγραφή. Επιπρόσθετα το Syndicator σας βοηθά να αναγνωρίζετε τις δημοσιεύσεις που έχετε ήδη μοιραστεί στο παρελθόν με τους followers σας στο twitter για να αποφύγετε να επαναλαμβάνεστε με όμοιες αναρτήσεις.

SocialBro

Το SocialBro είναι ενα από τα εξαιρετικά εργαλεία διαχείρισης για το Twitter και αποτελεί πιστοποιημένο προϊόν από τον κολοσσό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Προσφέρει όλα τα ισχυρά χαρακτηριστικά που μπορούν να βοηθήσουν τόσο τους αρχάριους όσο και τους επαγγελματίες να αποκομίσουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη από τον λογαριασμό τους στο Twitter. Η αναγνώριση των επιδραστικών λογαριασμών στο δίκτυο της κάθε επιχείρησης είναι ένας παράγοντας κρίσιμης σημασίας, όμως το SocialBro δεν  σας βοηθάει μονάχα να συνδεθείτε και να αλληλεπιδράσετε με αυτούς. Σας παρέχει κρίσιμα δεδομένα και για την υπόλοιπη βάση των ακολούθων σας, όπως για παράδειγμα, σε ποια τοποθεσία βρίσκονται και σε τι γλώσσες γράφουν.

Το SocialBro είναι ένα ιδανικό εργαλείο για να ανακαλύψετε περισσότερα για το κοινό σας στα social media, αλλά και να καταφέρετε να αναγνωρίσετε τις προοπτικές και τους υποψήφιους πελάτες που βρίσκονται εκτός του δικτύου σας. Ένα ακόμα εξαιρετικό χαρακτηριστικό είναι πως σας επιτρέπει να αναλύσετε το πως δραστηριοποιούνται οι ανταγωνιστές σας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό που επιπρόσθετα σας βοηθά να εξοικονομήσετε χρόνο. Τέλος σας βοηθά να βρείτε τον ιδανικό timing για τα tweets σας για να πετύχετε τη μεγιστοποίηση του CTR, αλλά και να τρέξετε επιτυχημένες DM καμπάνιες.

Tweriod

Λίγη περισσότερη… κατασκοπία είναι δυνατόν να σας αποζημιώσει πλουσιοπάροχα στο Twitter αλλά και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το Tweriod είναι ένα ισχυρό εργαλείο για να καταγράφετε και να παρακολουθείτε τις ώρες κατά τις οποίες οι περισσότεροι από τους followers σας είναι ενεργοί και δραστήριοι στο Twitter. Η έρευνα είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη για κάθε επαγγελματία των social media και το συγκεκριμένο εργαλείο σας προσφέρει τα εφόδια για να μάθετε καλύτερα τη βάση των followers και χρησιμοποιώντας τα δεδομένα που σας παρέχει να καταφέρετε να προγραμματίσετε τα tweets σας με τρόπο που θα εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή έκθεση και αλληλεπίδραση.

Tweetdeck

Το Twitter έχει εξαγοράσει το Tweetdeck από το 2011 και πλέον διαθέτει πολλά προηγμένα εργαλεία για να διαχειρίζεστε τους λογαριασμούς σας. Πρόκειται για μια ισχυρή πλατφόρμα που σας προσφέρει ευελιξία, τη δυνατότητα εύκολης εναλλαγής μεταξύ πολλαπλών προφίλ, την αποστολή DM και τη διαχείριση όλων των αλληλεπιδράσεων με ιδιαίτερα εύχρηστο και απλό τρόπο μέσω ενός και μόνο dashboard. Διαθέτει βολικό και εύκολα κατανοητό interface, ισχυρά φίλτρα για αναζητήσεις και μπορεί να αποτελέσει σημαντικό σύμμαχο διαχείρισης, ειδικά αν είστε επιφορτισμένος με πολλαπλούς λογαριασμούς στο Twitter.

Commun.it

Άλλη μια πλατφόρμα που σας παρέχει διάφορα εργαλεία για να διαχειρίζεστε πολλαπλούς λογαριασμούς στο Twitter με έμφαση στην κοινότητα που έχετε δημιουργήσει και τους τρόπους για να αυξήσετε τον όγκο της. Μπορείτε να εντοπίσετε και να αλληλεπιδράσετε εύκολα με τους πιο επιδραστικούς λογαριασμούς, να έχετε βοήθεια ώστε να μπορείτε να ανακαλύπτετε άμεσα τους ανενεργούς/αχρείαστους λογαριασμούς για να κάνετε τα σχετικά unfollow και σας παρέχει κάθε δυνατότητα για να διαχειριστείτε και να χτίσετε με συνέπεια και ταχύτητα την κοινότητά σας στο Twitter, καταφέρνοντας επίσης να μεγιστοποιήσετε τη σύμπλεξη και την αλληλεπίδραση μαζί της.

Share This
1 Comment
  1. […] Source: ContentMarketing Link: Τα καλύτερα εργαλεία για το Twitter […]

Leave a Comment