Πως το Pinterest μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σας

Πως το Pinterest μπορεί να βοηθήσει την καριέρα σας

Αν και αρκετά μεγάλο κομμάτι του διαδικτυακού κοινού, θεωρεί πως το Pinterest είναι μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί μια μεσήλικη μητέρα, για να βρίσκει και να αποθηκεύει συνταγές ή άλλα οικιακά tips και συμβουλές, στην πραγματικότητα έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα από τα -σε πρώτη ανάγνωση- προφανή. Είναι μεν αλήθεια πως το 85% των 100 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών του Pinterest είναι γυναίκες, όμως η συγκεκριμένη πλατφόρμα που διανύει τον πέμπτο χρόνο της ύπαρξής της, έχει να προσφέρει μια τεράστια γκάμα από πόρους, τους οποίους κανείς δεν πρέπει να αγνοήσει.

Μια από τις χρήσεις του Pinterest που δεν έχει καταφέρει να τραβήξει ακόμα πιθανότατα την προσοχή σας, είναι η δυνατότητα που σας παρέχει να εξελιχθείτε επαγγελματικά και η ώθηση που μπορεί να δώσει στην καριέρα σας. Είτε ανανεώνετε το βιογραφικό σας σημείωμα,  είτε προσπαθείτε απεγνωσμένα να βρείτε δουλειά, ή ακόμα κι αν αναζητάτε επαγγελματικές συμβουλές, το Pinterest διαθέτει μια τεράστια ποικιλία πόρων που μπορούν να αποτελέσουν έναν υπερπολύτιμο σύμμαχο.

Έμπνευση για τον καταρτισμό του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής

Ένα από τα πλέον χρονοβόρα και απαιτητικά κομμάτια της διαδικασίας αναζήτησης εργασίας, είναι να χτίσει κανείς ένα επαγγελματικό βιογραφικό, καθώς και την απαραίτητη συνοδευτική επιστολή. Στο σύγχρονο, ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον, μια απλή λίστα σε Times New Roman γραμματοσειρά των επιτευγμάτων και της προηγούμενης εργασιακής σας εμπειρίας, δεν  είναι σε καμία σχεδόν περίπτωση, επαρκής. Ευτυχώς για εσάς το Pinterest διαθέτει σε τεράστια αφθονία, τόσο πρότυπα βιογραφικά όσο και παραδείγματα από συνοδευτικές επιστολές για να σας βοηθήσει να καταρτίσετε τα δικά σας. Απλά πληκτρολογώντας “resume” στη μπάρα αναζήτησης, θα βρείτε χιλιάδες δωρεάν αλλά και επί πληρωμή templates και πρότυπα, καθώς και συνδέσμους προς μια τεράστια ποικιλία άρθρων που θα σας παρέχουν tips και συμβουλές για να δημιουργήσετε το ιδανικό βιογραφικό και την αντίστοιχη συνοδευτική επιστολή.

Εκτός από τα παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετοί χρήστες χρησιμοποιούν τα ίδια τα Pinterest boards, ως τα βιογραφικά τους. Η οπτική φύση του Pinterest, συνεπάγεται πως μπορείτε να δείξετε, αντί απλά να καταγράψετε τη δουλειά και τα επαγγελματικά σας επιτεύγματα. Αυτή η προσέγγιση του επαγγελματικού portfolio, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για όσους αναζητούν εργασία σε δημιουργικά και οπτικοακουστικά εργασιακά πεδία, που έχουν να κάνουν με τα αντίστοιχα επαγγέλματα, όπως designers, εικονογράφους, καλλιτέχνες, φωτογράφους. Αυτοί οι τύποι επαγγελματιών έχουν τη δυνατότητα, χωρίς κόπο να χρησιμοποιήσουν το Pinterest για να καταδείξουν την αισθητικά ελκυστική πλευρά των επαγγελματικών τους δυνατοτήτων.

Τεχνογνωσία περί καριέρας

Κάτι στο οποίο τα Social Media έχουν ιδιαίτερη έφεση, είναι να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν με διασημότητες, ανθρώπους με τεράστια επιρροή, καθώς και κορυφαίους εμπειρογνώμονες σε κάθε πεδίο που μπορεί κανείς να φανταστεί και το Pinterest δεν αποτελεί εξαίρεση. Πολλοί ειδικοί σε σχέση με τις καριέρες χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα για να μοιραστούν και να εμπεδώσουν τις γνώσεις και την πραγματογνωμοσύνη τους, κάτι που αδιαμφισβήτητα θα σας βοηθήσει να αγωνιστείτε με επάρκεια και συμμάχους στον επαγγελματικό στίβο.

Μπορείτε να βρείτε πληροφορίες και συμβουλές για μια μεγάλη ποικιλία θεμάτων από το πως θα αναζητήσετε εργασία με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, πως θα διαπραγματευτείτε το μισθό σας, μέχρι το  πως θα καταφέρετε να δικτυωθείτε αποτελεσματικά στην επαγγελματική σας ζωή.

Η οπτική και οργανωτική προσέγγιση του Pinterest, συνεπάγεται πως πολλοί από αυτούς τους ειδικούς διαθέτουν πολλαπλά boards, τα οποία είναι γκρουπαρισμένα ανά θέμα και αυτό θα σας διευκολύνει ιδιαίτερα στην περιήγηση και αναζήτηση tips.

Τα… SOS για τις συνεντεύξεις

Μια από τις αδιαμφισβήτητα περισσότερο αγχώδεις πτυχές της αναζήτησης εργασίας, είναι η διαδικασία των επαγγελματικών συνεντεύξεων. Η ιδέα πως θα βρεθείτε σε ένα δωμάτιο και θα κριθείτε σε ελάχιστο χρόνο από μια ομάδα ξένων, είναι για πολλούς ένας πραγματικός εφιάλτης, όμως πολλοί καταφέρνουν να επιβιώσουν αυτής της δοκιμασίας και μάλιστα το κάνουν για ένα διάστημα, σχεδόν καθημερινά.

Προφανώς και δεν υπάρχουν δεδομένοι και απολύτως πετυχημένοι τρόποι για να καταφέρει κανείς να κάνει την ιδανική εντύπωση σε κάθε συνέντευξη, όμως οι διαθέσιμοι στο Pinterest πόροι είναι πραγματικά σχεδόν ανεξάντλητοι και μπορούν να σας βοηθήσουν να είστε όσο το δυνατόν περισσότερο προετοιμασμένοι και να καταφέρετε να χτίσετε το καλύτερο μομέντουμ για κάθε περίσταση. Από τις πιθανές ερωτήσεις και τα… SOS των συνεντεύξεων, μέχρι συμβουλές για την γκαρνταρόμπα σας, στο Pinterest υπάρχουν συμβουλές για κάθε σας βήμα.

Share This

Leave a Comment