Πλεονεκτήματα του CDN

Πλεονεκτήματα του CDN

Πέραν του προφανούς οφέλους που έχει να κάνει με τη βελτιστοποίησης της εμπειρίας για τον τελικό χρήστη, η ενσωμάτωση CDN σε έναν ιστότοπο προσφέρει πολλά ακόμα πλεονεκτήματα στις online επιχειρήσεις.

Τα προγράμματα πλοήγησης περιορίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο χρήστης συνδέεται σε ένα συγκεκριμένο domain. Αυτό περιορίζει την ταχύτητα με την οποία μπορείτε να δουλέψετε, ειδικά όταν χρειάζεται να κατεβάσετε μεγάλα αρχεία. Θα πρέπει να αναμένετε ώστε η σύνδεση να ολοκληρώσει κάθε φορά τη λήψη της, πριν μπορέσετε να έχετε πρόσβαση σε μια άλλη. Με τη χρήση του CDN η διαδικασία γίνεται με διαφορετικό τρόπο και έτσι μπορείτε ταυτόχρονα να πραγματοποιείτε περισσότερες εργασίες σε μικρότερο χρονικό διάστημα.

Με τη χρήση του CDN επιτυγχάνεται οικονομία στο κόστος διανομής αφού τα αιτήματα των χρηστών και η αυξημένη ζήτηση δεν επιβαρύνουν έναν μόνο σέρβερ αλλά υπάρχει επιμερισμός του φόρτου σε στρατηγικά διασκορπισμένα μηχανήματα στον ιστό. Ταυτόχρονα απελευθερώνεται χωρητικότητα στους σέρβερ αφού το CDN εκτρέπει την “κίνηση” σε διαφορετικούς διακομιστές και έτσι μειώνεται ο αριθμός των χρηστών που ζητούν το ίδιο περιεχόμενο από κάθε σέρβερ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα περισσότεροι χρήστες να δύνανται να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο.

Το CDN χρησιμοποιεί τοπικά τοποθετημένους διακομιστές διασπαρμένους σε κέντρα δεδομένων προκειμένου να χειρίζεται το περιεχόμενο. Αυτό επιτρέπει σε χρήστη που αιτείται κάποιο αρχείο από την Αμερική ευρισκόμενος στην Ευρώπη, να καταφέρει να το λάβει πολύ ταχύτερα από το αν αναγκάζονταν να το ζητήσει από το συγκεκριμένο σέρβερ που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου.

Ενσωματώνοντας το CDN στον ιστότοπό σας έχετε στατιστική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να δείτε τις πιο ενεργές περιφέρειες και περιοχές, να λάβετε γνώση για το ποια στοιχεία του περιεχομένου είναι τα περισσότερα δημοφιλή και να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες που είναι απολύτως κρίσιμες για την επιτυχία κάθε διαχειριστή ιστοτόπων. Γνωρίζοντας τις ανάγκες, τις προτιμήσεις και τις συνήθειες του κοινού μπορείτε να εκτοξεύσετε την επιτυχία του site που διατηρείτε.

Μειώνονται οι περιπτώσεις χαμηλού χρόνου απόκρισης στα αιτήματα των χρηστών ενώ ελαχιστοποιείται η απώλεια πακέτων πληροφορίας. Με τους σέρβερ του CDN να είναι στρατηγικά διασκορπισμένοι στο δίκτυο, ο τελικός χρήστης βρίσκεται πάντα αρκετά κοντά σε αυτόν από τον οποίο θα λάβει το περιεχόμενο που ζητάει με αποτέλεσμα οι χρόνοι απόκρισης να είναι πάντα καλύτεροι με τις καθυστερήσεις να εκμηδενίζονται, ενώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν χάνονται πακέτα πληροφορίας, αφού η απόσταση που αυτά πρέπει να “ταξιδεύσουν” κάθε φορά είναι η μικρότερη δυνατή.

Ο ιστότοπός σας θα παραμείνει 100% ενεργός και online σε κάθε περίσταση, ενώ μπορείτε να προβείτε σε ρυθμίσεις και αλλαγές στον κύριο server, σε επανεκκίνησή του, χωρίς αυτό να “ρίξει” το site που δεν θα είναι ποτέ offline αλλά πάντα διαθέσιμο στους χρήστες.

Με τη χρήση του CDN δεν θα έχετε ποτέ πρόβλημα με μεγάλα αρχεία όπως αυτά υψηλής ανάλυσης εικόνας και video ούτε θα υπάρχουν καθυστερήσεις όταν χρειάζεται να τρέξουν μεγάλα script και κώδικας και ο ιστότοπος δεν θα επιβαρύνεται ούτε δεν θα αργεί στην απόκριση σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Επιπρόσθετα υπάρχει η δυνατότητα να διατηρείτε αντίγραφα ασφαλείας σε πολλούς διαφορετικούς server ανά τον πλανήτη αυξάνοντας κατακόρυφα την ασφάλεια των αρχείων σας.

Share This

Leave a Comment