Μάθε να παίζεις τένις ανταγωνιστικά

Μάθε να παίζεις τένις ανταγωνιστικά

Τα βολέ σου είναι ακριβή στο μάθημα, αλλά λίγο ‘στραβά’ όταν έρθει η ώρα του αγώνα;

Σύμφωνα με την Διεθνή Ακαδημία Νέων τένις, τα μαθήματα είναι πολύτιμα για την σωστή εκμάθηση και την απόλαυση του τένις. Καθώς μαθαίνεις νέες τεχνικές, αυτές ‘ριζώνουν’ στο παίξιμό σου και η εμπιστοσύνη σου αυξάνεται. Παρόλα αυτά, δεν είναι ασυνήθιστο για αρχάριους παίκτες οι δεξιότητες αυτές να ξεχνιούνται όταν έρθει η ώρα να παίξουν σε ένα κανονικό ματς. Και αυτό αποτελεί μία πρόκληση για την εμπιστοσύνη στις ικανότητές τους και την υπομονή τους. Γι’ αυτό, ακολούθησε αυτά τα πέντε βήματα για να μάθεις να ανταγωνίζεσαι με μεγάλη επιτυχία.

  1. Αντιμετώπισε τα μαθήματα με μία νοοτροπία μάθησης

Κατά την εκμάθηση, δεν έχει τόση σημασία το πού θα προσγειωθεί η μπάλα όσο o τρόπος με τον οποίο τη χτυπήσαμε. Τουλάχιστον για το πρώτο εξάμηνο μαθημάτων και ασκήσεων, δεσμεύσου να τελειοποιήσεις τις τεχνικές σου χωρίς να σε ενδιαφέρει το πού θα πάει η μπάλα.

  1. Πρακτική, πρακτική, πρακτική

Εξάσκησε τις τεχνικές που έμαθες στο μάθημα και εκτός μαθήματος, κάνοντας αμέτρητες επαναλήψεις έως ότου τις κάνεις ‘κτήμα σου.’ Μην ξεχνάς ότι μπορεί στο μυαλό σου οι τεχνικές να είναι ξεκάθαρες, το σώμα σου όμως χρειάζεται χρόνο για να τις εκτελέσει άψογα.

  1. Αξιολόγησε ξανά τον εαυτό σου

Καθώς μεταφέρεσαι από το τερέν του μαθήματος σε αυτό του ανταγωνιστικού παιχνιδιού, επικεντρώσου στο τί θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ως επιτυχία. Είναι το μέλημα για το μέτρημα του σκορ αυτό που θα καθορίσει την επιτυχία σου; Ή οι σωστές κινήσεις και η διατήρηση της σωστής τεχνικής στο παιχνίδι σου; Δημιούργησε στο μυαλό σου ένα σχέδιο για το τί θεωρείς “κλειδιά της επιτυχίας» για την ημέρα του παιχνιδιού. Επιτρέποντας στη διαδικασία του παιχνιδιού να σε καθοδηγήσει, θα καταφέρεις να μειώσεις λίγο το άγχος σου και να παίξεις καλύτερα.

  1. Παίξε με προοπτική

Το να μαθαίνουμε κάτι νέο και αξιόλογο στη ζωή, ενέχει κάποια δυσκολία και κάποιες απογοητεύσεις. Θυμήσου, ένας χαμένος πόντος δεν φτάνει για να χάσεις έναν αγώνα τένις. Το να εγκαταλείπεις τις σωστές τεχνικές σου μετά από μερικά ατυχή χτυπήματα, είναι ο καλύτερος τρόπος να παίξεις χειρότερα απ’ό,τι μπορείς.

  1. Σταμάτα να σκέφτεσαι και μπες σε Ρυθμό παιχνιδιού. H σκέψη είναι καταπληκτική όταν προσπαθείς να μάθεις νέες τεχνικές και στρατηγικές παιξίματος. Όταν όμως έρθει η ώρα του αγώνα, το άγχος του παιχνιδιού μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά . Αλλάζοντας την τεχνική μας στα μέσα του αγώνα και σκεπτόμενος συνεχώς αν παίζεις καλά ή άσχημα, δεν θα σου βγει σε καλό. Επέλεξε να παίξεις με εμπιστοσύνη, αντιδρώντας εγκαίρως και γεμίζοντας τον νού σου με στόχους. Άσε την ανάλυση για αργότερα.

Άφησε αυτά τα βήματα να σε καθοδηγήσουν στην πορεία σου από το μάθημα στο ανταγωνιστικό παιχνίδι. Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή, αλλά όσο επιμένεις στο καθένα τόσο καλύτερα θα παίξεις και τόσο περισσότερο θα απολαύσεις το παιχνίδι. Άσε που αυξάνονται οι πιθανότητές σου να κερδίσεις και το ματς!

Για να είσαι ανταγωνιστικός και στον εξοπλισμό σου, επέλεξε με γνώση. Ο εξοπλισμός για το τένις δεν είναι απαραίτητα ακριβός και μπορείς να βρεις μέχρι και τις πιο επώνυμες ρακέτες, όπως τις ρακέτες Wilson, σε πολύ καλές τιμές.

Share This

Leave a Comment